Fever Ray i Vega

Fever Ray pressebillede Fever Rays koncert i Vega i går toppede The Knife koncerten samme sted sidste år, og det siger ikke så lidt! The Knifes koncert satte for mig nye standarter for koncertscenografi og er en af de bedste koncerter, jeg kan komme i tanke om. Det er Andreas Nilsson, der spektakulært flot har lavet scenografien til både The Knife og Fever Rays liveoptrædener. I går var det ikke bare bragende flot, men det lagde et på en gang et endnu mere dyster og samtidig bjergtagende smukt lag til musikken.

Jeg ville helst have brugt et af Martins Rosenaures fine billeder fra koncerten, men nu bliver det et pressebillede i stedet.

Jeg har været længe om at få pladne ind under huden, og den er ikke helt så stærk som The Knifes sidste plade, men koncerten satte den virkelig på pladt. Klangbilledet havde meget mere bund, var mere larmende og en anelselse mere dissonant.

Et enkelt af de to numre fra koncerten, der ikke er pÃ¥ pladen, var fabelagtig brølende støj med messende vodo iblandet – jeg kan ikke placere det, hvis det var et covernummer. Det andet var et meget dystert og fint cover af Vashti Bunyans Here Before.

To billeder fra koncerter i Sverige for et par dage siden her og her.